Rolling Tramp - Furgonlakó az USA-ban

Csavargás az USA nyugati partvidékén egy átalkított furgonnal, igazi szabadság a vadnyugaton...

Slab City, a törvényen kívüli város

Slab City, The last free place

Az volt a terv, hogy korán kelek és irány Joshua Tree-vel kezdek, de persze megint elment az idő… ezért menetközben inkább dél felé Slab City-nek vettem az irányt, ami jobban útba is esett, meg rövidebb program is. Persze most is kértem az élettől az ostort, kitaláltam, hogy a rövidítek és földúton megyek. Egy darabig még jó is volt az út, de aztán nagyon vacak lett, mély homok és éles kövek keveréke, úgyhogy inkább megkíméltem magam egy technikai KO-tól és visszafordultam. Mire odaértem, annyira meleg lett, hogy igazából nem is értem, hogy tudnak itt életben maradni, 130 Fahrenheit volt, ami azt hiszem kb. 54 fok, lehet csalt kicsit a kocsi hőmérője, mert lassan mentem, de tényleg olyan volt, mintha egy turbó hajszárítót toltak volna az arcomba. Voltam már ötven fokban, de akkor legalább felhős volt. Itt meg annyira szúrt a nap, hogy fájt kiszállni a kocsiból. A kocsiban lehetett vagy 70-80 fok, mivel a klíma feladta a harcot, igaz amúgy sem szeretem, de most azért csak jobb lett volna. A vizem olyan forró lett mellettem az árnyékban, hogy nem lehetett sem inni sem locsolni magam vele, mert égetett. A telefon nem vett fel töltést, mert túlmelegedett. A combomon próbáltam visszahűteni kb 60-ról 45 fokra. Ha nagyon lehúztam az ablakot, az valahogy rosszabb volt, mintha nem, ilyen sem volt még…
Nagyon fájdalmas nap volt, a végén úgy menekültem be egy Mekibe, mintha az lenne maga a menyország. Az is volt, igaz mexikói menyország lehetett, mert rajtam kívül mindenki mexikói volt. Később érkezett egy srác, akiről aztán még később kiderült, hogy kanadai, vele ugyanis összefutottam a Jushua Tree nemzeti park déli bejárata alatt. Ugyanazon a placcon húztuk meg magunkat éjszakára. Ő négy hónapot csavarog most itt, szintén kocsival.

 

De kicsit térjünk vissza a híres és elég egyedülálló Slab City-re.
Nagyon kíváncsi voltam erre a törvényen kívüli városkára, ami egy elhagyott katonai bázis maradványaira épült. Érdekes egy hely az biztos, igazból a semmi közepén van, teljesen elhagyatott és mondhatni törvényen kívüli. Nincs rendőrség, sem orvosi ellátás. Nincs villany, sem víz sem csatornázás, semmi infrastruktúra. Talán még térerő sem volt, erre már nem emlékszem. Szóval kb semmi nincs, csak kurva nagy szabadság, és pont ez vonz ide nem kevés embert. Ide csak úgy betelepednek az emberek és próbálnak megmaradni. Ez mondjuk nem lehet könnyű, úgy tűnt nem is mindenkinek sikerült. Ugyanakkor látszik az is, hogy egyesek viszont remekül elvannak itt. Amit igazából nem is értek. A helynek megvan a maga hangulata, de igazából a pokol előszobájának is lehet tekinteni, mármint élhetőség szempontjából.

Volt itt minden, kb 40 millás lakóbusztól a szakadt sátorig. A hely hangulatában egyszerre van jelen a Burning Man, a Mad Max, a Terminator 2 egyes részei és a 20 évvel ezelőtti Sziget fesztivál. Sajnos rengeteg szemét van, vagy legalábbis még számomra is annak látszó tárgy, ránézésre teljesen ok és rendszer nélkül szanaszét szórt vackok mindenkinek az „udvarán” . Bár lehet ez valami művészi megnyilvánulás, de azt meg ugye én nem értem. De az is lehet, hogy ezek a kacatok számukra még értéket képviselnek, bár akkor nem értem, miért nem vigyáznak rá kicsit jobban. Rengeteg kreáció, ezek nagyon tetszettek.

Bár lehet a fentiekből nem az jön le, de nagyon tetszett, egyszer látni kell, mi lesz velünk az apokalipszis után. Ami nem tetszett, az csak a rengeteg szemét és az elviselhetetlen hőség.
Remek fotó téma az biztos, de azért van egy másik arca is a dolognak. Sajnálom, hogy nem megy annyira az angol, hogy mély beszélgetésekben derítsem ki, mi vesz rá valakit, hogy pont ide költözzön. Mert értem én, hogy ki akar szakadni meg ilyenek. De ez a hely azért tényleg nagyon közel jár a pokolhoz. Azt hiszem, én egy hét után meghalnék itt… Az biztos, hogy akik itt élnek, azok már önként eljátszák maguknak a világvégét és nekik jöhet bármi, túlélik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rollingtramp.blog.hu/api/trackback/id/tr515173832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2019.09.27. 16:16:29

Az, hogy valaki ott lakik, még valahol érhető, ha máshol nem tud. De hogy valaki miért utazik el ide, az sokkal jobb kérdés.

Rolling Tramp 2019.09.30. 17:38:13

@midnight coder: Mert érdekelt, és kíváncsi voltam voltam rá, ez egy igazán különleges hely. Ha a szövegből nem lett volna egyértelmű, minden fájdalmat megért. :)

Rolling Tramp - Furgonlakó az USA-ban

Észak Amerika természeti csodáinak és mountainbike trailjeinek felfedezése low budget stílusban, furgonlakóként. 5 hónap kizárólag ingyenes táborhelyeken, a lehető legközelebb a természethez. Ha érdekelnek a kalandok, kövesd a blogot, a megvalósítás részleteit pedig majd a hogyan menüpontban találod!

Friss topikok

Címkék

HTML

süti beállítások módosítása